kinder moppen

ga terug naar veelmoppen.html
Ga veder naar kinder_moppen_pagina_2.html

Aanraking in bad

Een klein jongetje zit met zijn al even kleine zusje in bad. Na een tijdje kijkt het meisje naar beneden en vraagt: "Mag ik hem even aanraken?" "Niks ervan, " zegt het jongetje, "je hebt die van jezelf ook al afgebroken!"

Afrekenen

Een mooi meisje heeft haar armbandje laten repareren en komt het nu ophalen. Ze vraagt hoeveel het kost. "Een kusje", zegt de man achter de balie. "OkŽ, " antwoordt ze, "mijn opa komt zo afrekenen."

Allergisch

"Schat, laten we de kinderen wegdoen. De kat is er allergisch voor..."

Auto`s snel achter elkaar

Jantje zegt tegen Klaas: "Zeg eens heel snel achter elkaar: auto, auto, auto..." Klaas probeert het: "Auto, auto, auto, pffff...." Jantje zegt dat `ie het beter kan en roept: "File!"

Barst

Jantje van vier heeft voor straf een flink pak voor zijn billen gekregen. Als hij voor een grote spiegel de schade opneemt meent hij: "Zie je nou wel, helemaal gebarsten".

Bewijzen dat ik een jongetje ben

Op de kraamafdeling van het ziekenhuis liggen twee babies. Zegt de ene: "Zal ik bewijzen dat ik een jongetje ben?" De andere vindt dat wel goed. "Oké, als de zuster weg is zal ik het laten zien", zegt de ene weer. Als even later de zuster vertrokken is, trekt het jongetje zijn broek naar beneden, en zegt: "Kijk dan, blauwe sokjes!"

Bijna geslaagd/geslacht?

Een slagersleerling schrijft aan zijn ouders: "Het gaat heel goed met mijn opleiding. De baas is zeer tevreden over me. Volgende week wil hij me zelfs al laten slachten!"

Bijna verdronken

Marie is in de vijver gevallen, en wordt gelukkig nog net op tijd gered door een voorbijganger. Die vraagt haar: "Kun je niet zwemmen?" "Jawel hoor, " antwoordt Marie een beetje geschrokken, "maar op dat bordje staat Verboden Te Zwemmen!"

Bijzonder groot cadeau?

Jantje vertelt aan moeder: "Ik heb voor papa zo`n bijzonder verjaardagscadeau gekocht! Hij zal het nooit allemaal tegelijk kunnen dragen." Moeder: "Tjonge, dan moeten het wel erg grote cadeaus zijn." Jantje verklapt: "Valt wel mee hoor: het zijn drie stropdassen."

Boeren na de melk

Jantje drinkt achter elkaar zijn melk op en laat daarna een harde boer. Vraagt zijn moeder: "Jantje, wat is dat nou?" Zegt Jantje: "De melkboer, ma!"

Boodschappen

Moeder: "Jantje, wil je even boodschappen doen? En neem je zusje ook mee!". Onderweg valt zijn zusje in het kanaal. Als Jantje even later thuis komt, vraagt moeder: "Waar is je zusje?" Jantje: "In het kanaal gevallen" "Waarom heb je haar dan niet gered?" "Dat stond niet op het boodschappenlijstje, moeder".

Broertje gevallen

Er komt een meisje bij de drogist, en zegt: "Mijn broertje is in de poep gevallen." Drogist: "Zal ik dan maar een zalfje geven?" Meisje: "Nee, doet u mij maar een fotorolletje."

Brood in de plomp

Jantje zit te huilen langs de waterkant. Zijn vader komt hem halen en vraagt wat er aan de hand is. Jantje: "Kees heeft mijn boterham in het water gegooid." Vader: "Met opzet?" Jantje: "Nee, met pindakaas."

Brrr

"Jantje, niet zo dicht bij die ijsberen, je weet toch hoe vlug je verkouden bent!?"

Buldog

Een vrouw loopt met haar buldog over straat. Ze komt een jongetje tegen. Die trekt een heel vies gezicht. Vrouw: "Waarom trek je zo`n vies gezicht?". Het jongetje wijst naar de hond en zegt: "Hij begon!"

Dacht ik het niet?

Ken jij die mop van dacht ik al? Nee? - Dacht ik al!

De grootste of de kleinste hamburger?

Jantje en Pietje komen in een snackbar. Ze bestellen twee hamburgers. Ze krijgen wel twee hamburgers, maar eentje is veel groter dan de andere. Zegt Jantje: "Kies jij maar eerst." Pietje pakt gelijk de grootste. "Nou ja, " zegt Jantje, "je moet altijd de kleinste nemen." "Die had jij zeker gekozen als je als eerste mocht?", vraagt Pietje. "Ja, ik had de kleinste gekozen", antwoordt Jantje. "Nou, zeur dan niet, " zegt Pietje, "die heb je nu toch?!"

De koningin van Nederland

Moeder zit de krant te lezen en Jantje zit voor de televisie. Opeens roept ze Jantje erbij en zegt: "Kijk jongen, dit is nu de koningin van Nederland." Jantje vraagt: "Van welke? Nederland 1, Nederland 2 of Nederland 3?"

De pizza in stukjes

Jantje bestelt een pizza. De verkoper vraagt: "Wil je hem in 6 stukken gesneden hebben, of liever in 12?" Jantje antwoordt: "Doe maar in 6, want 12 stukken krijg ik nooit op."

De pootjes van de slager

Jantje komt bij de slager, en vraagt: "Heeft u kippenpootjes?" "Natuurlijk", antwoordt de slager. Zegt Jantje: "Dan zult u wel moeilijk lopen..."

Domme tante

Ma: "Hoe durf je tegen tante Ina te zeggen dat ze dom is? Zeg onmiddelijk dat het je spijt!" Pieter: "Tante, het spijt me verschrikkelijk dat u zo dom bent."

Donderop en Verstand

Er waren twee broertjes. De ene heette Donderop, de ander Verstand. Ze gingen samen in het bos spelen. Verstand klom in een boom, en Donderop wilde zich net verstoppen, toen er een man aan kwam. Die vroeg hem hoe hij heette. "Donderop", zei de jongen. De man werd boos en vroeg nog eens naar zijn naam. "Donderop", zei de jongen weer. "Als je dat nog eens zegt, roep ik de politie erbij! Waar zit je verstand?", zei de man. "In de boom, mijnheer", mompelde Donderop.

Douchen met een plu

"Jantje, waarom sta jij nou onder de douche met een paraplu?" "Omdat ik mijn handdoek vergeten ben."

Drinken met je ogen dicht

Jantje vraagt: "Opa, waarom doe je altijd je ogen dicht als je een borreltje drinkt?" Opa legt uit: "Omdat de dokter me verboden heeft te diep in het glaasje te kijken."

Een baby of een varken?

Wat is het verschil tussen een baby en een varken? - Een baby poept in een luier, en een varken luiert in de poep.

Een banaan in je oor

Jantje zit aan de rand van een vijver als zijn vriendinnetje langs komt lopen en bij hem gaat zitten. Ze vraagt: "Waarom heb je die bananen in je oren?" "Dat schrikt de krokodillen af, zodat ze niet in de vijver komen", antwoordt Jantje. Zijn vriendin zegt: "Maar er zijn hier toch helemaal geen krokodillen?" "Da`s logisch, " zegt Jantje, "omdat ik die bananen in mijn oren heb!"

Een groot compliment van de juf

Jantje komt van school en moeder vraagt waarom hij zo blij kijkt. Jantje: "Ik heb een complimentje van de juf gekregen!" Moeder: "Wat vond ze dan zo goed?" Jantje: "Ze zei dat we allemaal sufferds waren, en dat ik de grootste was!"

Eerlijk delen die kaas

Moeder komt met een stukje kaas thuis voor de kinderen. Ze geeft het aan Jantje met de opdracht: "Deel dit eerlijk met je zusje, Jantje." Als moeder later eens navraagt hoe het gegaan is, vertelt Jantje: "Nou mam, we hebben de kaas verdeeld hoor. Ik heb de kaas opgegeten, en zusje alle gaten gegeven."

Ezel

Jantje komt hard lachend van school. Zijn vader kijkt hem verbaasd aan en vraagt: "Wat is er zo grappig, Jantje?" Hij antwoordt: "Ik kreeg straf van de meester en moet nu 100 keer "Ik ben een ezel" opschrijven." Vader vraagt hem: "Wat is daar nou zo leuk aan?" Jantje begint nog harder te bulderen en zegt: "U moet er uw handtekening onder zetten, vader!"

Fles, taart, bom

Drie kwajongens komen met het vliegtuig terug van vakantie. Ze hebben gewed dat ze alledrie iets mee smokkelen en vlak voor de landing uit het raampje gooien. En inderdaad: het eerste jongetje heeft een fles meegenomen en gooit hem uit het raampje. De tweede heeft een taart bij zich en gooit hem ook het raam uit. De derde presteert het zelfs om een bom mee te smokkelen en gooit hem net voor de landing het raam uit. Als ze geland zijn en naar huis lopen komen ze een huilend jongetje tegen, dat klaagt: "Ik liep lekker te spelen, en toen kreeg ik opeens een fles op mijn hoofd." Een meisje verderop huilt ook, en zeurt: "Ik liep met mijn pop naar huis en toen kreeg ik een taart in mijn gezicht." Dan komen ze een jongetje tegen dat keihard loopt te lachen. "Cool man, " zegt het ventje, "ik liet net een scheet, en toen stortte het hele flatgebouw achter me in!"

Flinke portie medicijnen

Moeder vraagt aan Dirkje: "Heb jij je medicijn al ingenomen?" "Ja, mam", zegt Dirkje. Moeder: "Echt een volle lepel?" Dirkje: "Nee mam, ik kon geen lepel vinden, dus heb ik maar een volle vork genomen."

Frisse neus

Oma vraagt aan Jantje: "Ga je mee een frisse neus halen?" "Dat is goed", zegt Jantje. Na een tijdje vraagt oma aan Jantje: "Ben je al moe?" "Nee", zegt Jantje. Na een tijdje vraagt oma weer: "Ben je al moe, Jantje?" "Nee", zegt Jantje. Na een tijdje zegt Jantje: "Nou ben ik wel moe, maar waar kunnen we die frisse neus dan halen?"

Gat in mijn laars

Lisa loopt met haar vriendin Lotte door het bos. Ze klaagt: "Bah, er zit een gat in mijn laars." Zegt Lotte: "Da`s nogal logisch, anders krijg je je voet er toch niet in?"

Glaasje water, graag

Jantje moet gaan slapen, maar als zijn vader hem net heeft ingestopt roept hij alweer: "Pap, mag ik een glaasje water?" Vader zegt: "Nee Jantje, je hebt je kans gehad, drink morgen maar weer." Na vijf minuten probeert Jantje het nog eens: "Pap, mag ik nou alsjeblieft een glaasje water?" Vader wordt boos en roept naar boven: "Je had voor het naar bed gaan kunnen drinken! Nu stil zijn, Jantje, anders krijg je een draai om je oren!" Na een paar minuten roept Jantje: "Pap, als je me toch een draai om mijn oren komt geven, neem dan meteen even een glaasje water mee!"

Grijze haren

Jantje: "Mamma, waarom heb je van die grijze haren?" Mamma: "Dat komt omdat kindjes heel ondeugend zijn." Jantje: "O, vandaar dat oma helemaal grijs is!"

Groente eten

Mama zegt tegen Jantje: "Je moet veel groenten eten, daar krijg je kleur van op je wangen!" Jantje: "Wie wil er nu groene wangen?!"

Grof taalgebruik

Moeder: "Heb jij de papegaai al die lelijke woorden geleerd?" Jantje: "Nee mam, juist niet! Ik heb hem gisteren verteld welke woorden hij nooit mag zeggen."

Handje nootjes

Kristel is met haar moeder in een groentewinkel. Als moeder heeft afgerekend, zegt de groenteman: "Pak maar een handje nootjes!" Kristel kijkt naar de nootjes, maar doet niets. Dan zegt de groenteman het nog een keer. Kristel doet nog steeds niets. De groenteboer loopt naar de kist, pakt een hand vol nootjes en geeft ze aan Kristel. Buiten vraagt haar moeder: "Waarom pakte je die nootjes niet zelf?" Kristel: "Omdat de groenteboer veel grotere handen heeft dan ik!"

Het einde van de wol

Karlijn zit met haar oma op een bankje. Oma heeft een bolletje wol in haar handen, dat ze steeds omdraait. "Wat doet u toch, oma?", vraagt Karlijn. "Ik zoek het uiteinde van het bolletje", antwoordt oma. "Dan kunt u lang blijven zoeken, " zegt Karlijn, "want ik heb het uiteinde er daarnet afgeknipt!"

Het zusje van Joris

"Hoi Joris, hoe heet je nieuwe zusje eigenlijk?" "Ik weet het ook niet, ze praat zo onduidelijk!"

Hoe laat is het?

Pietje en Jantje zitten naast elkaar in de klas. Jantje is vandaag jarig en wil daarom heel graag naar huis om feest te gaan vieren. Hij vraagt aan Pietje: "Hoe laat is het?" "Weet ik niet", zegt Pietje. Tien minuten later vraagt Jantje aan Pietje: "Hoe laat is het?" "Weet ik niet!" En zo gaat het nog een tijdje door. Om kwart voor drie vraagt Jantje weer: "Hoe laat is het?" Zegt Pietje: "Tijd om een horloge te kopen!"

Huilen om een euro

Er staat een meisje te huilen op straat. Een man komt haar troosten, en vraagt wat er is. "Ik ben 1 euro kwijtgeraakt", jammert ze. De man vindt het zo zielig dat hij haar een euro geeft. Vreemd genoeg begint ze nu nog veel harder te krijsen. "Wat is er nu weer?", vraagt de man. Het meisje piept: "Had ik nou maar 2 euro gezegd!"

Iets geheims laten zien

Jantje gaat naar de speeltuin en komt Annemieke tegen. Hij zegt: "Ik moet je iets laten zien, maar het is zo geheim dat het niet hier kan. Het moet bij mij thuis gebeuren." Ze gaan naar zijn huis, en Annemieke zegt: "We zijn er, laat het nu maar zien." Maar Jantje zegt: "Nee, nee, het is zo bijzonder dat het op mijn slaapkamer moet." Zuchtend gaat Annemieke mee naar boven en zegt: "Nu wil ik toch wel eens zien wat het is." Jantje wil nog niet toegeven: "Nee, nog niet! Het kan alleen maar onder de dekens gebeuren." Annemieke wordt er wel erg ongeduldig van, maar goed, ze gaat mee onder de dekens. Dan laat Jantje zien wat hij zo graag met Annemieke wilde delen: "Kijk eens, mijn horloge geeft licht!".

IJzeren oma

Jantje vraagt aan oma: "Bent u nog steeds van ijzer?" Oma zegt: "Hoe kom je daar nu bij?" Jantje: "Mijn vader vroeg gisteren of die oude tang nog langs kwam."

Ik wil een beha

"Mama, mag ik nu eindelijk een beha dragen? Ik ben tenslotte al 14 jaar geworden." "Hou nu eindelijk eens op met zeuren, Karel!"

Jantje zingt tra-la-la

Jantje staat op een brug te zingen: "33 tra-la-la, 33 tra-la-la...". Dan komt er een vrouw voorbij die vraagt: "Waarom zing jij steeds 33 tra-la-la?" "Als u dat wilt weten, moet u maar eens in het water kijken.", antwoordt Jantje. De vrouw kijkt, maar ziet niks. Jantje zegt: "U moet nog veel dieper kijken." De vrouw buigt verder voorover, maar valt dan in het water. Zingt Jantje: "34 tra-la-la, 34 tra-la-la..."

Jeugddroom die is uitgekomen

Marieke: "Opa, had u vroeger een droom die nu werkelijkheid is geworden?" Opa:" Ja meisje, toen mijn meester me vroeger aan mijn haren trok wenste ik dat ik kaal was."

Jongens zijn als Q

Waarom lijken jongens zoveel op de letter Q? - Het zijn ook nullen met een aanhangseltje.

Jongetje naar het voetbal

Bij een zeer belangrijke voetbalwedstrijd stapt een jongetje van een jaar of acht het stadion binnen met een kaartje voor de overdekte tribune. De controleur kijkt hem verbaasd aan, en zegt: "Zo, zo, jongeman, dat is nogal wat. Je hebt zeker een rijke vader. Wat doet `ie eigenlijk?" Het jongetje antwoordt: "Die zoekt zich nou rot naar zijn kaartje..."

Kale denker

Loesje vraagt aan haar moeder: "Waarom is papa kaal?" Zegt moeder: "Omdat hij zoveel nadenkt." Waarop Loesje zich hardop afvraagt: "En jij mama, waarom heb jij dan zoveel haar?" Moeder: "Hup Loesje, het is nu echt wel tijd om naar bed te gaan..."

Karnemelk

Janneke dringt voor het eerst karnemelk. Ze trekt een vies gezicht, en zegt tegen haar moeder: "Mam, ik geloof dat deze koe nog niet helemaal rijp was!"

Kartonnen buiken

Jantje logeert een nachtje bij opa en oma. Als hij naar bed gaat vraagt hij aan opa: "Waarom heb jij een kartonnen buik?" Waarop opa verbaasd zegt: "Maar jongen, ik heb helemaal geen kartonnen buik!" Ook aan oma vraagt Jantje: "Waarom heb jij dan een kartonnen buik?" En ook oma antwoordt: "Jongen toch, oma heeft helemaal geen kartonnen buik!" Jantje reageert vragend: "Waarom hebben papa en mama dan gezegd dat ik vanavond bij die ouwe dozen moest slapen?"

Kinderafdeling

Een moeder stapt met haar 6 kinderen in de lift van een groot warenhuis. De liftbediende vraagt: "Waar moet U zijn, mevrouw?" "De kinderafdeling", antwoordt de vrouw. Waarop één van haar kinderen zegt: "Nee mam, niet nog eentje, we zijn al met z`n zessen!"

Kleur van de snoepjes

Tim en Tom liggen in bed. Ze hebben een zak snoep. Tom: "Ik heb een rood snoepje. En jij?" Tim: "Geen idee. Het is veel te donker." Tom: "Geef maar aan mij, dan proef ik wel even welke kleur het heeft!"

Knappe lezers

Twee moeders scheppen enorm tegen elkaar op over hun kinderen. De ene zegt: "Mijn zoontje kan zijn voornaam al lezen." Zegt de andere: "Dat is nog niks, die van mij kan zijn naam zelfs achterstevoren lezen!" De eerste is verbaasd en vraagt: "Hoe heet jouw zoontje dan?" Zegt de ander: "Bob."

Koe melken

Een stadsjongen heeft vakantiewerk op een boerderij gevonden en moet voor het eerst van zijn leven koeien gaan melken. Hij gaat met een krukje en emmer naar het land. Hij komt een paar uur later terug met een lege emmer, waarop de boer vraagt: "Waarom heb je nog een lege emmer?". De jongen antwoordt verontwaardigd: "Ik vind dat jij maar eigenwijze koeien hebt, er wil er geen een op het krukje gaan zitten".

Koekje van de bakker

Moeder en Kim komen bij de bakker. De beste man geeft Kim een koekje. Moeder: "Wat zeg je dan tegen de bakker, Kim?" Ze antwoordt: "Mag ik er nog een?"

Kwispel op ons dak

Jantje: "Vannacht kon ik niet slapen omdat er een kwispel op ons dak zat." Liesje: "Wat is nou een kwispel?" Jantje: "Hoe kan ik dat nou weten? Je denkt toch zeker niet dat ik midden in de nacht op het dak klim om te kijken hoe een kwispel er uitziet?"

Langzwemmer

Jantje en zijn vriendinnetje zwemmen baantjes in het plaatselijke zwembad. Het vriendinnetje zegt: "Ik vind dat jij goed zwemt." Jantje antwoordt: "Ik zwem al sinds mijn 4e." Verbaasd vraagt zijn vriendinnetje: "Maar Jantje, ben jij dan nog niet moe?"

Lezen voor het slapen

Laura moet naar bed. "Mag ik nog even lezen voor ik ga slapen?", bedelt ze. "Oke", zegt mams, "maar ook geen minuut langer".

Logeetje in de hoek

Jantje logeert in de vakantie bij oma, die hem opeens in de hoek van de kamer ziet staan. Oma vraagt hem waarom hij dat nu doet. Jantje legt uit: "Volgende week is de vakantie voorbij en moet ik weer naar school, dus ben ik vast aan het oefenen."

Lucifers verstoppen

Jantje: "Zullen we papa`s lucifers verstoppen?" Lisette: "Ja, leuk, dan leren we straks scheldwoorden die we nog niet kenden!"

Mag ik praten?

Ik vind ouders maar raar: eerst leren ze je praten, en als je dat eenmaal kunt, roepen ze: "Hou je mond!"

Meerlingen

Zitten drie mannen in een café wat te praten, zegt er eentje: "Mijn vrouw las eens "De olijke tweeling" en even later kreeg ze een tweeling." Zegt een tweede: "Mijn vrouw keek een keer de "3 musketiers" en kreeg even later een drieling." "O nee, " zegt de derde, "dan moet ik nu snel naar huis gaan want mijn vrouw kijkt de "101 dalmatiërs"!"

Melk in de supermarkt

Waarom drinkt Jantje zijn melk op in de supermarkt? - Omdat er op het pak staat: "Hier openen".

Miljonairszoontje

Het zoontje van een miljonair gaat voor de eerste keer naar school. Zijn moeder drukt hem op het hart niet te vertellen dat ze thuis zo rijk zijn. Als het jongetje zich voor moet stellen aan de klas zegt hij dan ook: "We zijn thuis heel arm; de dienstmeisjes zijn arm, de tuinman is arm, de butler is arm, en ook de kokkin en de chauffeur zijn hartstikke arm."

Naar Amerika

"Mama, wanneer zijn we nou in Amerika?" - "Niet zeuren Jantje, doorzwemmen!"

Naar de w.c. in de kerk

Jantje en Pietje lopen in een Rooms Katholieke kerk, als Jantje opeens heel nodig naar de w.c. moet. Hij durft eigenlijk niet, maar Pietje zegt: "Joh, daar staan beelden van Maria, doe het daar maar achter." Zo gezegd, zo gedaan. Jantje doet wat `ie doen moet, maar dan komt er een man binnen die knielt voor het Maria-beeld. Hij vraagt: "Maria, is er iets dat ik voor u kan doen?" "Nu u het zegt, " is het antwoord van achter het beeld, "een rolletje w.c.-papier graag!"

Nee of ja zeggen

Marie zegt tegen Jantje: "Ik ga je vragen stellen, en je mag 7 keer nee antwoorden, en 1 keer ja." Jantje vindt het goed. Het vraag-en-antwoord-spel begint: "Ben je eenlijk?" "Nee." "Ben je tweelijk?" "Nee." "Ben je drielijk?" "Nee." "Ben je vierlijk?" "Nee." "Ben je vijflijk?" "Nee." "Ben je zeslijk?" "Nee." "Ben je zevenlijk?" "Nee." "Ben je achterlijk?" "Ehm... ja."

Nieuwe pop

"Mama, mag ik een nieuwe pop?", vraagt Roosje. "Maar meisje, " zegt moeder, "je hebt toch nog een goede pop?" Roosje antwoordt: "Jij krijgt toch ook weer een baby, terwijl ik ook nog goed ben?"

Oma en de krant

Lars vertelt: "Mijn oma is net de krant." Mark vraagt: "Hoezo? Praat ze dan zoveel?" Lars: "Nee, dat niet, maar ze komt elke dag."

Oma treurt

Oma`s vader is overleden. Jantje zit naast haar tijdens de begrafenisdienst, en oma moet toch wel een beetje huilen van verdriet. "Niet zo treuren, " troost Jantje zijn oma, "uw beurt komt heus ook nog wel."

Oma`s gebroken been

Pietje: "Ik heb al dagen niet meer goed geslapen." Jantje: "Wat is er dan aan de hand?" Pietje: "Oma heeft haar been gebroken, en mag nu geen trappen lopen." Jantje: "Dan kan jij toch wel gewoon gaan slapen?" Pietje: "Je zou het gekletter eens moet horen als oma weer langs de regenpijp naar boven probeert te klimmen!"

Onderbroek-schaamte

Liesje gaat met oma naar de speeltuin. Ze wil graag op de rekstok, maar oma zegt: "Niks ervan, dan ziet iedereen je onderbroekje en dan schaam ik me dood!" Liesje gaat dan maar op de schommel. Oma zit even te dutten, en als ze wakker wordt ziet ze Liesje toch ondersteboven aan de rekstok hangen. "Liesje, ik had je toch gezegd dat ik dat niet goed vond omdat iedereen je onderbroekje dan kan zien?!" "Weet ik, oma, " antwoordt Liesje, "daarom heb ik mijn onderbroek gewoon uitgedaan!"

Oom worden

De grote zus van Jantje is zwanger. Ze zegt tegen hem: "Nou Jantje, dan word je binnenkort oom." Waarop Jantje antwoordt: "Maar dat wil ik helemaal niet, ik wil buschauffeur worden!"

Op de wc

Kennen jullie de mop van Jantje op de wc? Nee? Ik ook niet, want hij had de deur op slot gedaan.

Opgelicht

Op de Dam staat een jochie kranten te verkopen. "Grote oplichtingsaffaire", roept hij. "Vijftig slachtoffers". Een voorbijganger koopt een krant, en bladert hem door. Hij kan niets vinden over een oplichtingsaffaire. Hoort hij het ventje roepen: "Grote oplichtingsaffaire, eenenvijftig slachtoffers".

Opscheppen over moeder

Drie jongetjes zitten op te scheppen over hun moeder. De eerste zegt: "Mijn moeder is net een jeep: ontzettend stoer." De tweede zegt: "Mijn moeder is net een sportwagen: ongelooflijk mooi." De derde zit er somber bij en zegt: "Mijn moeder is net een ziekenauto: ze roept de hele dag: "Doe dit, doe dat, doe dit, doe dat...""

Opstaan, plaatsje vergaan

Een oude dame komt in een overvolle tram, en vraagt aan een jongen die lekker op zijn stoel zit: "Jongeman, zou jij niet eens opstaan?" "Nee, liever niet, mevrouw, " antwoordt de jongen hoofdschuddend, "want dan gaat u op mijn plaats zitten."

Orkest op de begravenis

Jantje zegt tegen oma: "Als u dood gaat, zal er een groot orkest voor u spelen." Moeder fluistert: "Stil toch, Jantje, anders is het geen verrassing meer voor oma!"

Oud gereedschap

Vader staat bovenop een ladder te klussen, en roept naar Jantje: "Zoon, haal jij die oude tang even uit de schuur?" Jantje loopt niet verder dan de keuken, en zegt: "Tante Els, komt u? Vader wil u geloof ik even spreken."

Pianotoetsen

Jantje krijgt pianoles. Zijn muziekleraar vraagt: "Weet je wat de witte en zwarte toetsen betekenen?" "Ja hoor, " antwoordt Jantje, "de witte zijn voor bruiloften en de zwarte voor begrafenissen."

Pinda`s smullen

Jantje gaat naar zijn oma toe, en krijgt daar pinda`s om lekker op te smullen. Als Jantje weggaat zegt hij tegen zijn oma: "Het was gezellig, en nog bedankt voor de pinda`s!" Waarop zijn oma zegt: "Geen dank hoor. Sinds ik mijn kunstgebit kwijt ben kan ik toch alleen de chocolade er nog maar aflikken."

Plasje in het zwembad

Moeder tegen zoon: "Ben je nu al terug van het zwembad?" Zoon: "Ja, de badmeester heeft me eruit gestuurd omdat ik in het water geplast heb." Moeder: "Ach, dat doet toch iedereen?" Zoon: "Ja, maar niet van een 3 meter hoge duikplank!"

Poesjes verdronken

Jantje loopt snikkend langs de straat. Een bezorgd vrouwtje vraag hem wat er aan mankeert. "Onze poes had jongen", huilt Jantje, "en nou heeft mamma ze allemaal verzopen." "Dat is niet erg lief van je moeder", meent de vrouw. "Nee-hee, " snottert Jantje, "want ze had nog zo beloofd dat ik het mocht doe-hoen."

Prinses Maxima in bad

Jantje: "Meester, wat zou u doen als prinses Maxima in uw bad zou liggen?" Meester: "Helemaal niks, jongen, gewoon laten liggen." Jantje: "Nou, ik niet, meester. Ik zou het Wilhelmus zingen, dan moest ze wel opstaan!"

Rijk worden

Manon zegt tegen haar moeder: "Ik wil later heel erg rijk worden, mama. Ik wil een groot huis, met een grote woonkamer, een enorme keuken en een gigantische slaapkamer, maar ik wil geen badkamer!" Moeder vraagt: "Waarom geen badkamer?" Manon: "Ik wil stinkend rijk worden."

Ruit ingeschoten

Hans is met zijn vrienden aan het voetballen. Opeens schiet hij een ruitje van een winkel stuk. Hij begint te rennen, maar de winkelier heeft hem al bij zijn kraag gevat en zegt: "Die ruit ga je wel mooi betalen!" Waarop Hans zegt: "Daarvoor was ik ook aan het rennen, om geld te halen!"

Samen de afwas doen

Als moeder terug komt van het boodschappen doen, roept Jantje: "Verrassing! We hebben voor jou de afwas gedaan, mam. En we hebben de taken eerlijk verdeeld: ik heb afgewassen, Lotte afgedroogd en Daantje heeft de scherven opgeruimd!"

Snoepen van de pudding

Lisa: "Oh Jantje, ik zag heus wel dat je van de pudding gesnoept hebt. Ik zal het tegen mama zeggen, dan krijg jij niks meer na het eten." Jantje: "Jullie ook niet, want ik heb de hele schaal meteen maar leeg gegeten..."

Snotlap

Verkouden Appie loopt op straat hevig te snotteren. Een vriendelijke oude dame vraagt: "Och manneke, heb jij geen zakdoek?" "Dat maakt niet uit, " meent Appie, "ik mag hem van mijn moeder toch niet uitlenen".

Spook voor de w.c.

Jantje logeert bij opa. Midden in de nacht moet hij heel nodig naar de w.c. Hij gaat naar zijn opa om te vragen of hij even naar de w.c. mag. Zijn opa zegt dat Jantje dat maar beter niet kan doen, want `s avonds zijn er beneden altijd spoken. "Maar dat maakt niet uit hoor, " zegt Jantje, "ik moet zo nodig." Als Jantje beneden is ziet hij een spook voor de w.c.-deur staan. Het spook zegt: "Pas maar op, ik ben het spook van vlees en bloed." En dan zegt Jantje: "Ja dat zal wel, maar ik ben Jantje die nodig poepen moet!"

Sproeten

Jantje: "Waarom hebben sommige mensen zoveel sproeten?" Liselotte: "Die hebben te lang onder een parasol met gaatjes gelegen."

Spugen

Jantje loopt langs het huis van de burgemeester en spuugt tegen het raam. De burgemeester komt woedend naar buiten en zegt: "Wat zou je moeder er van zeggen als ik bij jullie tegen de ramen spuugde?" Jantje antwoordt: "Dat zou ze heel knap vinden. Wij wonen namelijk op de twaalfde verdieping van een flat!"

Stoute jongen

"Vertel eens Jantje, ben je vandaag nog stout geweest op school?" "Nee mam, daar kreeg ik geen kans voor, want ik moest de hele dag in de hoek staan."

Tante`s geweer

"Tante Miep, mag ik uw geweer eens zien?", vraagt Lotte. "Maar meisje, " zegt tante, "ik heb helemaal geen geweer." Lotte: "Vreemd, mama zegt dat u altijd op mannenjacht bent."

Te dure taxi

Jantje mag voor een keer met de taxi naar opa. Als ze bij zijn huis komen, zegt de taxichauffeur: "Dat wordt dan 15 euro." Jantje zegt: "Rijdt u dan maar een stukje terug, want ik heb van mijn moeder maar 10 euro meegekregen."


Toekomstdroom

Jantje is met zijn ouders naar het circus geweest en nog behoorlijk onder de indruk van wat hij allemaal heeft gezien. "Als ik later groot ben, word ik ook liliputter", zweert hij.

Ga terug naar veelmoppen.html
Of ga veder naar kinder_moppen_pagina_2.html

Wil je ook een eigen homepage? Klik hier!
©: Alle afbeeldingen zijn eigendom van de respectievelijke copyrighthouders.