het_kind
Wil jij ook een gratis Kinderlines Homepage? Klik hier!
HET KIND

Hey, ik ben Lissa.

Deze pagina 'Het Kind' gaat over kinderen die misbruikt zijn etc.

Het is een serieus onderwerp waar er aandacht moet voor zijn!

 

Er zijn vaak verwaringen tussen: - verkrachting

                                                 - misbruik

                                                  - prostitutie

Verkrachting is wanneer een persoon seks met je heeft en in je gaat, tegen je wil.

Misbruik is wanneer een persoon seks met je heeft en niet in je gaat, tegen je wil.

Prostitutie is wanneer een persoon seks heeft voor geld.

Misbruik en verkrachting is strafbaar. In somminge landen is er kinderprostitutie, bij ons is dit ook strafbaar maar niet overal in de wereld, waar de kinderen ook tegen hun wil, met enkele uitzonderingen, seks hebben maar ze laten dit niet merken uit angst of omdat ze het geld nodig hebben voor te overleven.

2.Ga naar de politie.

Als je aangift doet bescherm je jezelf en anderen. De dader wordt opgespoord en waarschijnlijk ook veroordeeld.

Tips:  Kort na een aanranding of verkrachting ben je in de war. Probeer zo rustig mogelijk te zijn.De rijkswachter of agent kan je beter helpen als je kalm antwoord, ordelijk vertelt.

        Die politieman moet nu eenmaal een aantal vragen stellen. Enkele ervan vind je misschien niet prettig. Zeg dat dan en vraag waarom ze dit of dat willen weten.

       Je doet er goed aan om iemand die je vertrouwt mee te nemen.

      Je mag vragen om een vrouwelijk rijkswachter of agent, maar dat zal niet altijd mogelijk zijn.

     De kleren die je aanhad bij de aanranding zijn bewijmateriaal. Bewaar ze. Niet wassen!

    Als de dader een onbekende is, kan elk stofje, haartje, of stukje huid onder je nagels helpen om hem op te sporen. Vertel ook of je hem verwond hebt. Hoe en waar.

    Misschien word je gevraagd om je te laten onderzoeken door ee wetsdokter. Dat kan nodig zijn voor het onderzoek. Jij hebt in elk geval het attest van je eigen dokter nodig. Je hebt het recht te weigeren of de aanwezigheid van je eigen dokter te vragen.

Blijf niet alleen zitten met je probleem. Zorg dat anderen het weten. Alleen zo wordt je geholpen. Jij hebt geen schuld, de dader wel. Voor jezelf en voor anderen: kom op voor je recht.

1.Ga naar de dokter.

Laat je onderzoeken en vraag een attest. Zo'n onderzoek is veilig voor je gezondheid en het doktersattest is een belangrijk bewijs dat je slachtoffer was van een misdrijf.

Vraag altijd een attest, ook als je geen aangifte wil doen.

Achteraf kan je immers van mening veranderen. Dat gebeurt vaak. Dan is je attest nog altijd een bewijs.

Tips:   Ga je liever niet alleen naar de dokter? Neem iemand mee die je vertrouwt.

         Een douche of bad voor je naar de dokter gaat, kan bewijzen wegspoelen. Het is niet fijn, maar toch beter om hiermee te wachten tot na het doktersonderzoek.

         Vertel je verhaal met alle details. Dingen die jij niet belangrijk vindt zijn misschien bewijsmateriaal.

3.Waar vind je hulp?

Slachtoffers vinden niet altijd hulp bij vrienden of familie. Misschien durf je geen aangifte doen. Je kan dan altijd hulp vragen aan de mensen van slachtofferhulp en evt. vrouwenhuizen.

Waargebeurd

Dit is een verhaal dat een vriendin van mij heeft meegemaakt.

Ze wil anoniem blijven en ik begrijp haar.

Ik heb enkele maanden geleden een jongen leren kennen M. en we werden verliefd en werden een koppel. Ik was verliefd op hem maar ik was stiekem verliefd op een jongen uit school. Maar ik dacht dat dat wel ging overgaan want die jongen had toen een vriendin en ik was al van in mei verliefd op hem dus ik moet hem maar vergeten. Twee dagen later belde S. een vriend van M. maar ook mijn vriend. Hij zei dat M. al twee maanden met een ander meisje is. Die dag heb ik het uitgemaakt, het deed hem niets, hij zei gewoon: "oke, het is uit. dag." Een week later leerde ik een meisje kennen, ze was zogezegt verliefd op een vriend van mij maar na een tijdje bleek ze de nicht van M. te zijn. We gingen toen al enke zondag joggen en het was eens een zondag dat ze niet kon en ik jogde dus alleen. Toen kwam M. hij duwde mij in de struiken en kuste mij, ik kon me vrijmaken en liep weg. Een paar weken later wou hij me spreken, ik wist niet of ik dat wel zou doen maar ik wilde hem wel spreken. Dus daarom belde ik S. en nog enkele vrienden op om te vragen of ze wilden meekomen. Ze wisten van niets, ze ging alleen mee joggen. Na zo'n tiental min. joggen ze M. tegen de groep dat hij mij alleen wou spreken dus gingen ze weg. M. sloeg mij en verkrachte mij in de struiken, de groep vond dat we lang wegbleven dus kwamen kijken. Ze zagen het gebeuren en sloegen M. en brachten mij naar huis. Die dag zijn we naar de dokter en de politie geweest, M. moet nu naar een verbeteringsgesticht en mag geen contact meer met mij hebben. Die jongen waar ik al zolang op verliefd ben zei tegen mij dat ik beter niet zou gaan, maar ik luisterde niet en daar heb ik veel spijt van. Ik vind ook dat we niet meer goed met elkaar praten enzo. Maar het leven gaat voort, met of zonder hem.

Je mag je ook eens ontspannen, niet?

RADIAL SNAKE


Zo dat is al het begin van mijn pagina's.

Er zullen nog anderen komen met andere onderwerpen.

byebye

xxxxx

MOONLANDER