hoe-overleef-ik-liefdestips
Wil jij ook een gratis Kinderlines Homepage? Klik hier!

TIPS

Hoe maak jij het aan?

Stap 1: doe voor onderzoek

Als je verkering met een jongen wilt, is er maar één goede manier en dat is gewoon vragen. Maar dat gaat makkelijker als je eerst wat vooronderzoek doet. Schaker je kleine broertje of zuje in. Stuur die op je liefje af met de boodschap: mijn zus vindt jou leuk. Zegt je liefje dan o of goh dan moet je het daar maar bij laten. Maar zegt hij of zijZ: nou zeg maar tegen je zus dat ik haar ook wel leuk vind dan kun je daarna overgaan tot de volgende stap: zelf vragen. Als je geen broertje of zusje hebt, kun je ook een vriend of vriendin als boodschapper sturen. MSNen Hyves of een ander vriendennetwerk zijn ook heel handig om erachter te komen wat iemand van jou vindt. Schrijf: ik vind jou wel leuk, en wacht op een reactie. Krijg je als antwoord terug: dank je , dan zou ik het erbij laten. Maar id de reactie : ik vind jou ook leuk dan kun vragen hoe leuk… (zo leuk als ik hou vind, of meer?)

Stap 2: zorg dat er over jullie geroddeld wordt

Meestal is het niet leuk als er over je geroddeld wordt, maar als je van plan ben om iemand te vragen, kunnen liefdesroddels geen kwaad. Met een beetje geluk hoort de jongen van jou dromen over de roddels. Dan schrikt hij of zij misschien wat minder als hij het van jou hoort. Denk er aan : als je hoort dat iemand jou heel leuk vindt, is dat altijd een beetje spannend. Ook als iemand niet verliefd op jou is, zawl hij je leuker gaan vinden omdat hij gehoord heeft dat jij hem ook leuk vindt. Roddels verspreiden is makkelijk: vertel gewoon tegen zoveel mogelijk mensen dat je een oogje op iemand hebt en zeg erbij dat het geheim  moet blijven. De meeste mensen vinden het allleeen  maar spannend om geheimen door te vertellen.

Stap 3: vraag!

Dit is het moeilijkste en ook het engste. Ook als je weet dat iemand jou wel leuk vindt, blijft het moeilijk om te vragen of hij verkering met je wil. Sommige meisjes wachten liever tot een jongen hunv raagt en sommige jongens wachten lieven tot het meisje het vraagt. Het maakt niet uit wie wie vraagt, als er maar iemand wat durft te zeggen. Vraag het alleen als hij alleen is, dus niet als hij aan het voetballen is met zijn vrienden of wanneer zij op het schoolplein met haar vriendinnen ondersteboven aan het klimrek hangt. Zeg dat jehert een beetje eng vindt om te vragen, maar dat je hem al een tijdje heel leuk vindt en dat je wilt weten of hij misschien met jou wil gaan. Om het makkelijken te maken voor jullie allebei kun je zeggen dat je het antwoord niet gelijk hoeft te weten. Als je het niet durft te vragen, kun je het ook via sms, msn of de mail vragen. En durf je dat ook niet, vraag dan aan je beste vriendin of die het voor je wil vragen.

Stap 4: hoe maak je het weer uit? Dump je schatje

Wees altijd eerlijk, als jij niet meer verliefd bent op iemand, maar hij is nog wel op jou, is eht extra moeilijk om het uit te maken. Als je het niet durft te zeggen, schrijf eht dan op een briefje. Doe het niet per e-mail, want dat iswel heel ergonpersoonlijk! En gebruik geen vriendin om het te vertellen. Schrijf een brief en probeer je voor te stellen hoe die ander zich voelt. Zeg dat je snapt dat het niet zo leuk is , maar dat het niet anders kan omdat je niet meer verliefd bent. Het is nooit leuk om het uit te maken en de kans is groot dat die ander daarna extra vervelend tegen je gaat doen of over je gaat roddelen. Bedenk dat hij dat alleen maar doet omdat hij verdrietig is hoe bozer, hoe verdrietiger.

TIPS

 Hoe laat je merken dat je iemand leuk vind en hoe gaat iemand je leuk vinden? Het makkelijkste, maar ook het moeilijkste, is op hem af te stappen en te zeggen wat je voelt. Maar dals je dat niet durft – en wie durft dat nou- zijn hier wat tips.

GEEF COMPLIMENTEN

Jongen en meisjes vinden het leuk om complimenten te krijgen. Als je heel veel complimenten geeft, krijgt die ander misschien wel doordat je hem leuk vindt. Geef alleen complimenten die je echt meent.

VRAAG OM HULP

Psychologen hebben ontdekt dat mensen iemand aardiger vinden als ze iets voor diegene hebben gedaan. Dus als je verliefd bent op iemand die niet verliefd is op jou, moet je hem af en toe om hulp vragen of vragen om iets voor je te doen.

SCHAKEL VRIENDEN IN

Deze tip is vooral voor jongens. Als je een meisje leuk vindt, kun je tegen haar beste vriendin zeggen dat je haar vriendin leuk vindt. Meisjes vertellen elkaar altijd alles door, zeker als het over jongens gaat. Grote kans dus dat het meisje dat jij leuk vindt het te horen krijgt. Meisjes hebben helaas niet zoveel aan deze tip, want jongens doen vaak heel stoer als het over verliefdheid gaat. Heb je trillende knieën tegen zijn beste vriend gezegd dat je z’n vriend welleuk vind, vertelt hij het of niet door, of hij maakt er een grapje van . Of nog erger:hij vergeet het gewoon.

GA CHATTEN

Een grappig mailtje sturen is altijd een goed begin, maar nog beter is om iemand op live space / msn toe te voegen. Kun je over van alles en nog wat chatten. Met een beetje geluk kun je dan ook een afspraak maken om te chatten op een bepaalde dag of tijd. Begin dan niet gelijk met een liefdesverklaring, maar klets over dingen die jullie allebei leuk vinden. Je kunt dan ook est een keer zeggen dat je het chatten leuk vindt. Dat klinkt minder eng dan zeggen ik vin jou leuk.

LACH

Als je naar iemand lacht en hem vaak lachend aankijkr, denkt diegene dat je hem leuk vindt (wat ook zo is) jongens vinden het ook altijd leuk als je om hun grapjes lacht, meisjes ook trouwens. En niemand vindt het leuk om uitgelachen te worden, dus doe dat nooit als je iemand wilt versieren. Ook niet als hij iets heel doms doet.

MAAK EEN PRAATJE

Een gesprek beginnen met iemand die je leuk vindt is altijd enger dan praten met iemand op wie  je geen oogje hebt. Maar  iedereen vindt het leuk om aandacht te krijgen, dus stap over je verlegenheid heen en praat zoveel mogelijk met hem. Praat niet alleen over jezelf , maar stel vragen laat zien dat je er bent.

SCHRIJF HET OP

Schrijf een briefje zonder afzender schrijf dat je hem heel erg leuk vindt, maar dadt je het te eng vindt om je naar eronder te zetten. Zodra hij of zij het briefje heeft gelezen, weet hij odat er iemand in de buurt is die verliefd is wedden dat hij dan extra om zich heen zal kijken om te ontdekken wie de stille aanbidder is? En laat jij nou diegene zijn die de hele dag naar hem zit te lachen. Als je heel dapper bent kun je een briefje met je naam achterlaten. Schrijf: ik vind je leuk. Wil je verkering met mij? A. nee b. misschien, ik moet ernog even over nadenken. C. ja. Het enige wat hij of zij hoeft te doen,, is het briefje terug te geven aan jou. Bij antwoord cis het duidelijk, maar het maakt het iets minder eng dan wanneer je het rechtstreeks vraagt.

ZORG DADT JE ZOVEEL MOGELIJK BIJ HEM IN DE BUURT BENT

Worden er op school groep jes gemaakt, zorg dan altijd dat je bij hem in het groepje komt.hoe vaker die ander jou ziet en meemaakt, hoe groter de kans dat jullie vrienden worden of meer dan vriendenorganiseer samen met een paar vriendinnen een griezelfilmmiddag bij jou thuis en maak griezelige naamplaatjes zodat iedereen een eigen plek heeft in de thuisbioscoop en laten jullie tweenou toevallig naast elkaar zitten…

VERZIN EEN ONZICHTBARE LIEFDE

Vind je het moeilijk om zonder dat het op valt de hele tijd bij hem in de buurt te zijn? Doe dan alsof je al een vriendje hebt en zeg dat je die niet zo vaak ziet omdat hij in een ander land woont. Omdat je toch al zogenaamd verkering hebt, valt het helemaal niet op dat je de hele tijd bij  je echt geliefde in de buurt bent. Jullie zijn gewoon goede vrienden (haha). En lijkt het erop dat jullie meer worden dan goede vrienden dan kun je altijd nog zeggen dat die ander het heeft uitgemaakt.

GEBRUIK EEN SMOESJE

Grapjes en smoesjes werken vaak heel goed. Zeg: ze denken dat wij iets met elkaar hebben, en kijk hoe hij reageert of: ik heb met mijn vriendinnen gewed dat ik verkering durf te vragen, als je ja zegt kunnen we het geld delen. Nog beter is om je eigen grapjes en smoezen te bedenken. Maar lieg nooit.

Liefde tips van Anneloes